donderdag 23 maart 2017

De populairste toeristische attracties in de wereld

Wat zijn de populairste toeristische attracties in elk land?

Het is bijna zo ver: vakantie!
Dankzij mijn papa zijn interesse in astronomie gaan we met het gezin deze zomervakantie naar Amerika. Er is daar namelijk een totale zonsverduistering en die gaan wij volgen. Buiten dat gaan we natuurlijk populaire toeristische attracties bezoeken zoals bijvoorbeeld Yellowstone, de Grand Canyon, Las Vegas enzovoort.
Niet enkel Amerika heeft attracties die toeristen massief aantrekken. Denk bijvoorbeeld aan de Sagrada Familia in Spanje, het Colosseum in Italië of de Niagara Falls in Canada.
Ik heb hier een interessante kaart over gevonden op de site van Newsmonkeys en dacht dat het wel leuk zou zijn die met jullie te delen.
De meeste van deze atrracties zijn trouwens historisch of natuurlijk, al haalt in veel landen ook een religieus gebouw de eerste plaats. 
Hier onder een screenshot die is ingezoomed op Europa:

Klik hier voor de link!

donderdag 16 maart 2017

Een opluchting voor de toekomst van Nederland




Wat is het resultaat van de verkiezingen?

Het is niet de eerste keer dat ik het op mijn blog over een relatief oude, racistische, extreem rechtse man met een slechte kapper heb. Ik heb het natuurlijk over Geert Wilders, ook wel de Trump van Nederland genoemd. Gisteren avond kwamen de resultaten van de stemmingen uit voor het presidentschap de komende jaren in Nederland. Een uitslag waar ik zeer blij mee was.
Als 50% Nederlander kon ik thuis zelfs niet ontsnappen aan de tv die constant aanstond met het nieuws en natuurlijk het lange debat tussen Rutte en Wilders. Mijn grootouders kwamen zelfs langs, ze wonen nu wel in België, om het er met ons over te hebben.

In dit debat, net voor de uiteindelijke verkiezing, kwamen de twee belangrijkste kandidaten aan bod. Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV). Uit het debat zelf leek er niet echt een winnaar te zijn enkel twee mannen die elkaar dingen bleven verwijten. De grootste discutie ging over het recente onderwerp met de Turks/Nederlandse rellen.

Uiteindelijk werd gisterenavond om 21u bekend gemaakt dat Rutte gewonnen had. En zeker niet oneerlijk, want 77.7% van de Nederlanders hebben gestemd en dat is een pak meer dan de vorige verkiezingen van 2012. VVD won met 93.3% van de stemmen en verdiende daarmee 33 zetels. PVV haalde 20 zetels. Wat opvallend was, was de partij GroenLinks die een record haalde van 14 zetels. 

Image result for geert wilders meme           

Klik hier voor de link!

donderdag 9 maart 2017

Golden State verdient zijn plaats terug


Kan de Golden State nog wel winnen zonder geblesseerde basketbalster Kevin Durant?

Ondanks ik erg veel van sporten zelf hou, desondanks mijn interesse om naar sport te kijken op televisie. Voor een voetbalwedstrijd of een wielerwedstrijd krig je me niet voor de tv, maar wél als het basketbal is. Jammer genoeg is dat niet zo populair in België en kijk ik meestal livestreams via mijn computer. Mijn favoriete team, de Warriors en ook wel de Golden State genoemd, stonden onlangs in de krant en dat met positief nieuws!
Eén van de beste spelers Kevin Durant kon al even geen wedstrijden meer meedoen wegens blessure. Het gemis van deze speler werd snel duidelijk toen we al twee nederlagen hadden gehaald. Maar maandag hebben ze er verandering in gemaakt tegen de New York Knicks. Ze wonnen 105-112. Ondanks deze minder betere prestaties behoudt Golden State voorlopig nog steeds het beste gemiddelde van alle NBA-teams. 





Bron: De Metro

donderdag 23 februari 2017

Tentoonstelling: De geschiedenis van het eerste Chinese keizerrijk

Wat was het Terracottaleger?

Iemand die iets af weet van geschiedenis weet dat het bekende Terracottaleger de beeldjes zijn die als grafgift werden meegegeven aan de eerste keizer van China. Er zaten zo ongeveer 8000 figuurtjes in het graf. Het leger heeft wel ooit bestaan en dat zo'n 200 jaar v.C.. Door mijn interesse in geschiedenis viel dit onderwerp me meteen op. Aangezien ik in de Chinese geschiedenis nog niet zo verdiept was ben ik erg nieuwsschierig om deze tentoonstelling een bezoekje te brengen.
De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 23 april in Luik. Naast de beeldjes vind je in deze expo ook nog wat geschiedenis over het eerste Chinese keizerrijk met vooral een blik op het echte Terracottaleger en de wapens die ze toen gebruikte.

Het artikel uit de krant

vrijdag 10 februari 2017

Wie een huis wil kopen moet er snel bij zijn!

Hoe komt het dat een huis kopen steeds moeilijker wordt?


Als 18-jarige ben ik nu toch al wel een beetje bezig met het fantastische idee 'alleen wonen'. Soms kijk ik eens naar de appartementen die te huur/ te koop zijn in mijn buurt. Het gaat zo ver dat ik zelfs al op het internet ga rondkijken om iedeeën op te doen voor later. Mijn grote droom is om later een groot huis met een tuintje, groot genoeg voor mijn kindjes om in te spelen, te hebben. Maar sinds wonen steeds duurder wordt én lenen daarboven op ook steeds lastiger aan het worden is, vrees ik er een beetje voor.

Vanaf mei zal het moeilijker worden. Dan ben je namelijk verplicht om bij je lening te aan te tonen dat je sowieso 20% van het te lenen bedrag al hebt. Zo ging het vroeger ongeveer ook al, maar door de crisis werd dit idee weggehaald. Maar het komt dus terug. Dit allemaal om de banken te beschermen moest er een economische crisis ontwikkelen.
Ik vroeg me af wat dan precies het probleem zou zijn voor de banken, maar het werd al snel heel logisch. Als de mensen hun lenig niet meer kunnen betalen zal de bank hun huis moeten verkopen. Maar in tijden van crisis ligt de marktprijs voor een woning natuurlijk lager waardoor de bank, ook al verkoopt hij het hele huis, verlies zal maken.

Een beetje zonneschijn na regen: de rente zal stijgen! En dit allemaal dankzij onze goede vriend Trump. Omdat de wereld nog al onrustig is en niet goed weet wat hij allemaal van plan is voor de toekomst kiezen de banken ervoor om een hogere rente te beloven aan zijn klanten. In plaats van 0,50% rente zal het stijgen naar 75%.
Snel mijn ouders overtuigen dat ik best zo snel mogelijk uit huis ga... en over hoe ik aan al dat geld ga komen hebben we later wel :).


Klik hier voor de link!

donderdag 9 februari 2017

De rijken voor de rijken

Is de Amerikaanse regering opgemaakt uit vriendjespolitiek?

20 januari 2017. De dag waar ik nog steeds vol ongeloof naar terug kijk. Donald Trump werd officiëel president van de Verenigde Staten. Iets waar we een jaar eerder enkel nog mee konden lachen werd toen werkelijkheid.

Die enkele weken dat Trump nu al aan de macht is heeft hij in mijn ogen nog niet veel goeds gedaan. Denk aan het sluiten van de grenzen voor enkele moslim landen, Obamacare afschaffen, ... . En we weten ook allemaal dat vriendjespolitiek bij hem op nummer 1 staat.
Een van zijn beste vriendinnetjes: Betsy Devos.

Er werd op haar gestemd door de senatoren namelijk 50/50. Ze heeft het nipt gehaald en is nu de minister van Educatie. Als er een ding is dat ze jongeren leert is dat je alles kan bereiken zolang je maar geld hebt. Zij heeft niet voor niets zo'n 900.000 dollar aan de op haar stemmende senatoren beloofd. Ook heeft ze bijna 4 miljoen dollar aan de Trump organisatie geschonken. De rijken zullen in haar ideeën van nieuwe maatregelen in het voordeel blijven. Zo heeft ze plannen om de 'private schools' (voor de meer elitaire/rijkere kinderen) extra subsidies te geven en verder te ontwikkelen terwijl ze scholen die echt hulp nodig hebben aan hun lot zal overlaten.

Op de link (zie hier onder) staat ook een pol die je zelf kan invullen. Er staat "vindt u dat Betsy Devos als minister van Educatie geselecteerd moest worden?". Mijn antwoord was natuurlijk 'nee' en dat kwam overeen met  93% van de toen 834 stemmers.


Klik hier voor de link!

donderdag 2 februari 2017

Mutatie van de mens. Een vooruitgang of ondergang?

Ik kwam vorige week vrijdag eindelijk thuis na een lange school- en werkweek en was klaar om van mijn weekend te genieten. Mensen die mij goed kennen weten dat als ik wil ontspannen, ik de app '9gag' bezoek om en beetje te kunnen lachen met wat er gaande is in de wereld. Maar toen zag ik iets waar ik eigenlijk helemaal niet mee kon lachen. Het maakte me zelfs angstig, namelijk 'The human-pig hybrid' (mens-varken hybride). Professoren hebben in een lab het embryo van een varken genomen in een nog heel vroeg stadium. Daarna hebben ze er menselijke cellen ingespoten. Het 'wezen' zal dus uitgroeien tot een mens-varken. Wat me het meest verbaasde is dat alles wat ze tot nu toe al hebben uitgespookt compleet legaal is. Gelukkig mogen ze het embryo niet helemaal laten ontwikkelen tot een levend wezen en is dit slechts een test. Het doel van dit onderzoek vind ik een beetje dubbel. De professoren willen menselijke organen laten groeien in het wezen die dan gebruikt kunnen worden voor patiënten, om zo die lange wachtlijst voor organen in ziekenhuizen tegen te gaan. Met het feit dat ze hiermee levens zouden kunnen redden ben ik heel blij, maar dan moeten ze wel dat mens/varken doden. De vraag is natuurlijk: in hoeverre is dit een mens?
Een echte foto van het embryo.

donderdag 26 januari 2017

Was dit de laatste goede Star Wars film?


'The Last Jedi' is officieel de nieuwe naam voor de VIII Star Wars film waar we al maanden op wachten. Luiheid of over nagedacht? Door de grote ophef rond deze film, die 15 december dit jaar zal uitkomen, lagen de verwachtingen enorm hoog. De fans zaten vol spanning uit te kijken naar de release van de titel. Ik ben samen met mijn vriend opgebleven en onze meningen waren verschillend. Ook tussen de fans. Enkele vinden het perfect passen, maar sommigen zijn een beetje teleurgesteld. 
De naam werd maandag nacht bekend gemaakt. Ondertussen hebben al enkele acteurs gereageerd op deze aankondiging. Ik ben het eens met Mark Hamill, beter bekend als Luke Skywalker. Hij zei: 'Het is erg eenvoudig en minimalistisch. Dat vind ik leuk.' Ik moet toegeven dat al die spanning een beetje overdreven was en ik kan er goed inkomen dat deze simpele naam dan wat tegenvalt. Maar hij past in de serie en dat is wat telt. 
Twee jaar geleden was ik net iets enthousiaser over de naam 'The Force Awakens'. En de film is me dan ook zeer positief bevallen