donderdag 9 februari 2017

De rijken voor de rijken

Is de Amerikaanse regering opgemaakt uit vriendjespolitiek?

20 januari 2017. De dag waar ik nog steeds vol ongeloof naar terug kijk. Donald Trump werd officiëel president van de Verenigde Staten. Iets waar we een jaar eerder enkel nog mee konden lachen werd toen werkelijkheid.

Die enkele weken dat Trump nu al aan de macht is heeft hij in mijn ogen nog niet veel goeds gedaan. Denk aan het sluiten van de grenzen voor enkele moslim landen, Obamacare afschaffen, ... . En we weten ook allemaal dat vriendjespolitiek bij hem op nummer 1 staat.
Een van zijn beste vriendinnetjes: Betsy Devos.

Er werd op haar gestemd door de senatoren namelijk 50/50. Ze heeft het nipt gehaald en is nu de minister van Educatie. Als er een ding is dat ze jongeren leert is dat je alles kan bereiken zolang je maar geld hebt. Zij heeft niet voor niets zo'n 900.000 dollar aan de op haar stemmende senatoren beloofd. Ook heeft ze bijna 4 miljoen dollar aan de Trump organisatie geschonken. De rijken zullen in haar ideeën van nieuwe maatregelen in het voordeel blijven. Zo heeft ze plannen om de 'private schools' (voor de meer elitaire/rijkere kinderen) extra subsidies te geven en verder te ontwikkelen terwijl ze scholen die echt hulp nodig hebben aan hun lot zal overlaten.

Op de link (zie hier onder) staat ook een pol die je zelf kan invullen. Er staat "vindt u dat Betsy Devos als minister van Educatie geselecteerd moest worden?". Mijn antwoord was natuurlijk 'nee' en dat kwam overeen met  93% van de toen 834 stemmers.


Klik hier voor de link!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten