donderdag 23 maart 2017

De populairste toeristische attracties in de wereld

Wat zijn de populairste toeristische attracties in elk land?

Het is bijna zo ver: vakantie!
Dankzij mijn papa zijn interesse in astronomie gaan we met het gezin deze zomervakantie naar Amerika. Er is daar namelijk een totale zonsverduistering en die gaan wij volgen. Buiten dat gaan we natuurlijk populaire toeristische attracties bezoeken zoals bijvoorbeeld Yellowstone, de Grand Canyon, Las Vegas enzovoort.
Niet enkel Amerika heeft attracties die toeristen massief aantrekken. Denk bijvoorbeeld aan de Sagrada Familia in Spanje, het Colosseum in Italië of de Niagara Falls in Canada.
Ik heb hier een interessante kaart over gevonden op de site van Newsmonkeys en dacht dat het wel leuk zou zijn die met jullie te delen.
De meeste van deze atrracties zijn trouwens historisch of natuurlijk, al haalt in veel landen ook een religieus gebouw de eerste plaats. 
Hier onder een screenshot die is ingezoomed op Europa:

Klik hier voor de link!

donderdag 16 maart 2017

Een opluchting voor de toekomst van Nederland




Wat is het resultaat van de verkiezingen?

Het is niet de eerste keer dat ik het op mijn blog over een relatief oude, racistische, extreem rechtse man met een slechte kapper heb. Ik heb het natuurlijk over Geert Wilders, ook wel de Trump van Nederland genoemd. Gisteren avond kwamen de resultaten van de stemmingen uit voor het presidentschap de komende jaren in Nederland. Een uitslag waar ik zeer blij mee was.
Als 50% Nederlander kon ik thuis zelfs niet ontsnappen aan de tv die constant aanstond met het nieuws en natuurlijk het lange debat tussen Rutte en Wilders. Mijn grootouders kwamen zelfs langs, ze wonen nu wel in België, om het er met ons over te hebben.

In dit debat, net voor de uiteindelijke verkiezing, kwamen de twee belangrijkste kandidaten aan bod. Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV). Uit het debat zelf leek er niet echt een winnaar te zijn enkel twee mannen die elkaar dingen bleven verwijten. De grootste discutie ging over het recente onderwerp met de Turks/Nederlandse rellen.

Uiteindelijk werd gisterenavond om 21u bekend gemaakt dat Rutte gewonnen had. En zeker niet oneerlijk, want 77.7% van de Nederlanders hebben gestemd en dat is een pak meer dan de vorige verkiezingen van 2012. VVD won met 93.3% van de stemmen en verdiende daarmee 33 zetels. PVV haalde 20 zetels. Wat opvallend was, was de partij GroenLinks die een record haalde van 14 zetels. 

Image result for geert wilders meme           

Klik hier voor de link!

donderdag 9 maart 2017

Golden State verdient zijn plaats terug


Kan de Golden State nog wel winnen zonder geblesseerde basketbalster Kevin Durant?

Ondanks ik erg veel van sporten zelf hou, desondanks mijn interesse om naar sport te kijken op televisie. Voor een voetbalwedstrijd of een wielerwedstrijd krig je me niet voor de tv, maar wél als het basketbal is. Jammer genoeg is dat niet zo populair in België en kijk ik meestal livestreams via mijn computer. Mijn favoriete team, de Warriors en ook wel de Golden State genoemd, stonden onlangs in de krant en dat met positief nieuws!
Eén van de beste spelers Kevin Durant kon al even geen wedstrijden meer meedoen wegens blessure. Het gemis van deze speler werd snel duidelijk toen we al twee nederlagen hadden gehaald. Maar maandag hebben ze er verandering in gemaakt tegen de New York Knicks. Ze wonnen 105-112. Ondanks deze minder betere prestaties behoudt Golden State voorlopig nog steeds het beste gemiddelde van alle NBA-teams. 





Bron: De Metro